MENIU
Englezii, mari amatori de sandwichuri, și francezii, mari consumatori de ouă, vor fi în extaz comandând acest „all in one” care lungește plăcut așteptarea, până la proxima masă principală a zilei.
De la banala felie de pâine prăjtă cu ou a bendectinilor, la meniul dublu, în strat generos de pancetta și sos olandez, specfic workerilor de pe coasta de Est, drumul invențiilor culinare nu pare prea lung. Savurează combinația perfectă de pâine-carne-ou!
Legumele capătă, în componența pufoasă a omletei, un gust desăvârșit; pentru aceasta, nu e nevoie de 145.000 de ouă, ca-n omleta de Guiness Book, ci doar de clasica, dogmatica pereche de ouă și… de tigaia cu coadă lungă a maestrului bucătar.
Dacă felia subțire de piept de porc tăiată cu „bistruriul” cât să i se vadă filigranul a fost trecută prin foc pentru a-și câștiga locul în compoziție, fontina stă natural pe covorul pufos. Pare că și muzica ar coborî din Alpi!
Regina omletelor stă la masă cu tine. Bijuteriile coroanei sale sunt ciupercile de pădure și trufe. Este una dintre cele mai misterioase compoziții gustative din întreaga gastronomie.
Iată micul-dejun care deschide o zi tumultuoasă! Iaurt fin și gras selecționat dintre cele mai reușite produse de fermă, fructe proaspete de sezon culese cu dragoste și grijă din livezile din țară sau de oriunde din lumea largă. Apoi, musli! Din belșug… (fibre sănătoase pentru o digestie ușoară!).
Dezinvolt preparat! Simplu si proaspat, ca ziua de vara sub cerurile sudice. Subtiri, feliile de melanzana infasoara deliciosul mix de branza si smantana, lasandu-se apoi imbratisate de sosul rosu si parfumat. Savuros inceput de calatorie culinara!
Dacă n-ați prins niciodată o caracatiță în undiță, răzbunați-vă și permiteți-vă una gata făcută salată. Carnea fragedă, bine fiartă cu mirodenii, se va tolăni prin morcovii proaspeti si apio, amintindu-vă cele mai frumoase veri la țărmul Mediteranei.
Varianta premium a bruschetei italiene pare a fi o simfonie pe pâine a celor mai neașteptate arome care în final vor primi apaluzele tale. Vai, trufe! E atât de subtilă combinația lor cu celelalte ingrediente încât doar un maestru putea să le potrivească!
Aici, lucrurile sunt clare: aluatul cel mai bun, pâinea cea mai bună, respectul pentru tradiție e desăvârșit. Preocuparea pentru calitatea ingredientelor care sunt așezate deasupra: roșii cherry, usturoi, busuioc… De nerefuzat!
Cel mai simplu fel de a mânca midiile este de a le fierbe. Puse în apă clocotită, ele își deschid cochilia, lăsând liber fructul cărnos, spre deliciul pofticioșilor. Scăldate în sos roșu, pe potriva dorințelor gurmande, sunt alegerea perfectă!
Somon tartar, ridicat în cilindru pe un pat de avocado – arhitectură culinară care îmbină armonios gust și culoare. Un guacamole „reinterpretat” în maioneză dă echilibru și rafinament regelui-somon, cu „coroană” de căpșuni aromate. Inedit!
Carpaccio este un triumf al cărnii de ton, crudă ca în tonarele insulei Favignana. Reîntoarcere la primele deprinderi culinare, mâncarea celebrează sublima întâlnire dintre Mediterana și Sicilia. Suntem invitați la spectacol!
Un tartar reușit e o simfonie de ingrediente mărunte și meșteșugit melanjate în așa fel încât, la final, să primească aplauze. Avocado și ardeiul vor sublinia, în acest caz, nota subtilă a operei ce-ți stă, cu noblețe, în farfurie.
Această brânză italiană e asa de cremoasă încât i s-a spus “burrata” (untuoasa). Bucura-te de acompaniamentul delicat: cherry și rucola.
După ce vei ridica în vârful furculiței prima bucată din acest preparat, oprește-te o clipă ca să admiri asocierea perfectă de ingrediente. Apoi… savurează! Ton proaspăt, mousse de avocado, ulei de măsline, zeamă de lămâie și germeni ușor picanți! Mmmm!
Francezii l-ar alege la desert. Italienii ti-ar sugera sa-l ceri inainte de felul principal. Noi te incurajam sa te bucuri oricand vrei tu de aceasta sarbatoare gurmanda din farfurie si nu doar toamna, cand in Alpi este “la semaine de gout”!
Salată cu cremă de năut, broccoli fiert, avocado, boabe de năut, ruccola, muguri de pin, ulei de măsline, suc de lamâie.
Da, în această salată se întâlnesc peștele roz din mările Nordului, delicat afumat, cu ouăle de prepeliță și ciupercilede pădure. O rețetă inspirată, care mai aduce la rampă crutoanele și avocado și sosul suav de smântână și lămâie.
Grecii îi spun horiatiki. Și numai ei știu s-o facă într-un fel greu de imitat. De fapt, ce conține? Ingrediente simple: multelegume, brânză feta și măsline kalamata, din sudul Peloponezului – a făcut istorie încă din timpul lui Homer!
Ai în față o salată complexă. Cu ingrediente neașteptate. Cu final neașteptat. Bucură-te de frunzele multe, Simte gustul acrisor al rodiei și pune-ți o dorință după ce ai mâncat felul acesta foarte sănătos. De exemplu… să trăiești 100 de ani!
Inspirată din meniurile din nordul Italiei, la frontiera cu Elveția, salata aceasta are un ingredient care dă tonul. E brânza raclette, inconfundabilă, căreia îi stă bine lângă carnea de curcan de care o leagă sosul de muștar , roșiile uscate, valeriana.
O combinație irezistibilă! Melanj strălucit între creveți, nuci și porumb! Alchimia gusturilor îți oferă revelații culinare rarissime. Aroma inconfundabilă a coniacului din sosul cocktail scoate mai mult în evidență parfumul marin al crustaceului.
Inventate în zona Emilia Romagna, tagliatelele sunt paste care fericesc mâna bucătarului și ochiul clientului. Ușor de preparat în casă, te-atrag într-un “danț” al savorilor, datorită combinației ideale de trufe, porcini, parmezan și smântână.
În nordul Italiei, risotto este mâncarea de succes a restaurantelor piemonteze. Cere și tu o porție de orez pe care l-am gătit cu unt, verdețuri și parmezan, dar mai ales cu deliciosul sos de carne. Galbenul crud de șofran îți va reda pofta de viață!
Aceste paste plac atât de mult amatorilor de bucătărie italiană, incât, în Europa și dincolo de ea, paccheri alla carbonara se cer chiar mai mult decât în țara lor mamă. Noi le gătim după rețeta clasică – cu gălbenuș de ou bătut cu parmezan.
Aceste paste sunt preferatele marinarilor genovezi; întorși din larg, ei pun în padella două mâini de fructe de mare și linguini al dente, pentru o masă hrănitoare. Creveți, calamari, scoici, vongole, sos de roșii DOC și busuioc DOC, ai farfuria perfectă!
Pe vremea când Prusia a interzis importul de usturoi din Italia, el se trafica în paccheri, acestea fiind supranumite și usturoi de contrabanda. Le gătim cu sos amatriciana, cu gușă de porc afumată, usturoi, sos de roșii, condimente și pocorino romano.
Inventate în nordul Italiei, unde și azi magicienii bucătăriei le gătesc în mod tradițional, se pare că s-au aflat pe masă, în 1487, la nunta Lucreției Borgia cu Ducele de Ferrara. Ragu-ul e gătit tradițional, din carne coaptă, aromatizatâ, tocată manual.
În combinație cu creveții și cu feliile de dovlecel, mustind de diferite arome, tagliolini sunt o mică operă de artă culinară. Mizăm pe un preparat surf&turf – mare și pământ – , un preparat light, cu aromă discretă de busuioc!
Nimic mai simplu de preparat, dar și de consumat! Pasta tagliolini făcută în casă, roșiile bine coapte revărsate într-o pastă generoasă deasupra, busuiocul parfumând cu toate aromele câmpului de vară porția ta de mâncare…
Ușor și delicat, fiecare gnocchi din farfurie e „răsfățat” în sosul generos și catifelat, din patru brânzeturi pregătit. Gustul e potențat aspru – de nuci, delicat – de spanacul verde, picant – de pulberea fină de piper. Buonissimo!
Gatim lasagna in stilul celor care au inventat-o, cu secole in urma! Foile de paste verzi, cu spanac, si carnea de vita tocată la mana, in stilul clasic pentru un ragu bolognez, sunt suprapuse intr-un Babel coplesitor al gusturilor indefinibile. Satios si rafinat.
Tagliolini cu parmezan și trufe este o mâncare născocită prin asocierea aromelor de ciuperci nobile de pământ cu parmezanul învechit 24 de luni și, mai ales, cu pastele subțiri și fragede ca firul de iarba abia incolțit. Parfum și gust din abundența. Să fie!
Un regal simplu, parfumat cu aromele marii, simplu dar totodata sofisticat. Un deliciu clasic, irezistibil.
Mai fibros decat muschiul de vitel, dar mai consistent, muschiul de vita are celebritatea sa. La masa aceasta, vei avea parte si de bureti porcini, cu al lor parfum de muschi de padure, si de trufe, de a caror aroma vei fi vrajit.
Rețeta are multe în comun cu “turnedoul Rossini”, atribuit compozitorului italian, care i-ar fi cerut bucătarului să se dea la o parte din fața mașinii de gătit, sa se vadă cum gătește. Prezența piureului cu trufe schimbă însă accentele rețetei!
Preparat tipic american, regândit pentru ingredientele Alpilor! Ai zice că păstorii italieni au ales să se mute la New York doar ca să experimenteze această asociere între celebra lor fontina de vacă, pancetta clasică, legume și… cartofi prajiti.
E foarte bună carnea de pui, dar cea de curcan nu are egal în gastronomie! Așadar, reinterpretăm pentru tine o clasică rețetă cu origini austriece, ca să-l mulțumim și pe gurmandul din tine și pe acela interesat de o dietă sănătoasă.
Carnea de cocoș de munte e o delicatesă atunci când e preparată așa. Fezandată, unsă cu ulei de măsline, ținută atât cît trebuie la cuptor și udată cu sosul în care, pe lângă unt, usturoi, lămâie și miere, simți intens rozmarinul.
O friptură suculentă de antricot de Angus este, pentru mulți, răsfățul suprem! E ceva în rețeta asta care… stimulează centrii nervoși, provocând plăceri gustative unice. N-ai nevoie de multe adaosuri. Doar mix de salate și un prieten vechi: sosul tartar.
Un preparat foarte simplu dar celebru. Numele său vine de la cel al scriitorului și diplomatului francez Francois de Chateaubriand. Bucătarul său obișnuia să taie fileuri de vită, pe care le gătea și le servea la masă cu un sos bearnez. Delectează-te!
Asocierea între ficatul onctuos de gâscă și prunele caramelizate e deja un clasic al unei culturi gurmand de unde ne place să ne revendicăm meniul rafinat. Preparatul cunoaște zeci de variații. Dar oare unde vei trăi tu primul fior?
Aromele marine se lasă pătrunse de zeama dulce-acrișoară peste care o undă vibrantă de coniac vine să împace contrariile gustative într-o piruetă a simșurlor… Un piure de broccoli și rozmarin temperează această erezie gurmetă.
Bucură-te pe îndelete de această regină a meselor cu fructe de mare! De gustul inconfundabil al tentaculelor cărnoase de caracatiță stropite cu ulei de ăsline, de rafinamentul calamarului si de frăgezimea creveților stropiți cu lămâie. E fiesta!
Ți-ai dorit să ai în farfurie un lup de mare și acum iată-ți dorința împlinită! Fileul stă bine pe un pat de risotto primavera, fiert în supă de legume proaspete și ulei de măsline. Sosul de lime este acordul final pentru o masă de excepție!
Parca intreaga masa devine mai eleganta iar clipele frumoase se inmultesc in viata ta, atunci cand ai dinainte un preparat provocator. Provocator si picant, dar nu atat de fierbinte incat papilele gustative sa nu simta rafinata asociere de gusturi.
Neobișnuită asociere de gusturi, preparatul se înscrie în categoria surf & turf. Ce poate fi mai „marin” decât octopusul cu tentacule savuroase și ce poate exprima mai bine teluricul dacă nu cartoful (aici, prezentat ca sos)!? Sparanghelul – al treilea element – dă echilbru întregii compoziții culinare.
Fiert natur sau tras la tigaie, spanacul e leguma care se potrivește cu mult mai multe feluri de bază decât ne-am închipui. Iată-l în această asociere savuroasă, cu un și parmezan, căpătând noi consistențe cremoase și gustul desăvârșirii!
Nimic nu se compară cu un mușchi de vită alături de piure de cartofi și trufe. Cred că rețeta asta ar mulțumi și un împărat. Fii și tu împărat, la masa la care poți cere rafinamentul absolut într-un… contorni pe gustul tău.
Cartofi de cea mai bună calitate fierți, scurși și frământați cu lapte cald, sare, unt și nucșoară. Aceasta e rețeta de bază, populară, a piureului. După gust, poți cere și alt ingredient pe care să-l adaugi în acest melanj ce amintește de copilărie.
Cu o istorie disputată de francezi și belgieni, cartofii prăjiți se bucură, azi, de un succes extraordinar. Într-un restaurant de clasă, rețeta lor te surprinde plăcut și-ți dă de înțeles că timpul descoperirilor nu s-a sfârșit.
Fierți și binecuvântați cu o fărâmă de unt, cartofii n-ar sta cu la fel de multă eleganță și vino-ncoace lângă pește sau carne dacă deasupră-le n-ar ninge cu ace de rozmarin parfumat și promițător, ca o creangă din bradul de Crăciun…
Carnea lor este albă, tare, cu gust ușor de alune și carne, cu miros plăcut și textură fină și cremoasă. Se consumă proaspeți, ușor prăjiți în unt, cu paste, în rizoto, în supe și în multe alte feluri de mâncare. În orice asociere, înnobilează!
Una dintre legumele de bază ale gastronomiei medievale, broccoli a devenit între timp un ingredient carismatic. Lângă creveții roșii de Sicilia ori alături de un file de somon, inflorescența verde îți dă senzația de perfecțiune.
Legumeșe la grătar își păstrează aroma de bază înfășurată în nebănuite nuanțe gustative fumurii. Sunt acompaniamentul perfect la o masă cu carne. Sau le puteți mânca simplu, înfipte într-o țepușă și picurate cu unt.
Lui Ludovic al XIV-lea i-a plăcut atât de mult sparanghelul, încât a cerut să fie făcute sere care să-i asigure sparanghel tot timpul anului. În restaurant, el acompaniază fericit un fel de mâncare cu carne sau cu pește.
Multi cred ca aceste chipsuri de cartofi sunt o inventie a epocii industriale si ca nu le poti gati acasa sau in bucataria din restaurant. E gresit! Si ca sa iti dovedim cat de savuroase sunt chipsurile “hand-made”, iti sugeram sa le comanzi. Acum!
Tartinabila, crocanta, prajita sau pufoasa, o regasesti, asa cum iti place, in cosuletul care promite savori ce dau o lunga dependenta.
Poti incepe masa cu o salata mai consistenta, prezentata in sectiunea “Insalate”, dar, daca ai in fata un fel de mancare principal, asociaza-l cu o salata mixta, usoara – un adevarat “contorni di verdure” in stil italian.
Multă lume consideră că supa-cremă de roșii e cea mai bună dinre toate. La succesul ei contribuie roșiile proaspete, smântâna, untul, sarea, piperul… și busuiocul, care te va face să te gândești serios că meriți să comanzi o nouă porție…
Știm, împreună, că există zeci de feluri de a face o supă de pește. Dar, dacă îți propui să mănânci o ZUPPA, alege una supremă. Combină, într-o fantezie pe care nobilii italieni o încercau, și ei, cândva, peștele de Mediterana cu fructele de mare.
18 LEI
14 LEI
22 LEI
14 LEI
24 LEI
24 LEI
18 LEI
18 LEI
18 LEI
18 LEI
16 LEI
16 LEI
22 LEI
18 LEI
O lungă listă de aşteptare ţi se propune atunci când pofta de îngheţată pare nehotărâtă să spună „da, pe aceasta o aleg!”. Unele arome îţi sunt cunoscute, altele vor să le cunoşti. Întâlnirea cu ele este, însă, la fel de emoţionanta ca primul sărut.
9 LEI
O bezea mângâiată de aroma răcoritoare a îngheţatei de fructe şi acoperită cu frişcă. Iată o invenţie nevinovată de gelaterie care depăşeste simpla alăturare a ingredientelor de bază, sugerând o chimie a gusturilor mult mai subtilă.
30 LEI
Italianul Popelini introduce profiterolul umplut cu jeleu de fructe în meniul Mariei de Medicis. Francezul Carême îi adaugă ciocolata caldă, iar Robert, „bucătarul regilor Franției”, înlocuiește jeleul cu înghețată. Așa se scrie istoria gustului perfect!
32 LEI
Sublimare a inspirației călugărilor capucini, dulcele acesta îți aduce în cupă gust de înghețată și de cafea, laolaltă. Ambele sunt solide și reci, exact ce căutai, de fapt, ca să te simți revigorat, gata pentru un nou episod al zilei.
30 LEI
Soft și răcoritor, un sorbeto de zmeură provoacă mereu dulci reverii. Adaugă-i mango și ciocolată și vei avea rețeta fericirii. Papilele gustative transmit senzația creierului, iar creierul… acceptă această formulă simplă. Tu… bucură-te din plin!
30 LEI
Rețetă clasică italiană, pleacă de la o înghețată de vanilie în care găsim alune de pădure sfărâmate. Compoziția e savuroasă, iar succesul e garantat. Pentru a exacerba gustul divin, s-a adaugat catifelata ciocolată cu lapte.
30 LEI
Înghețata de ciocolată italană pe care o vei servi are în compziție bacio – ciocolată din Perugia cu alune de pădure – și sorbet de ciocolată neagră. Deosebit de rafinată! Pădure, umbră, răcoare… Te simți, deja, mai bine, nu?
30 LEI
E răcoarea de care ai nevoie într-o zi fierbinte; e adăpostul efemer în care te refugiezi pentru o nouă doză de energie. Alătură, în cupele sale evanescente, nuga italiană (torrone) din miere, alune și fistic, ca în Cremona, și ciocolata clasică cu lapte.
30 LEI
Consistent și cremos, însiropat cu cafea și pudrat cu cacao, e… sublim! Legendele preparării pentru prima dată a acestui desert sunt numeroase, în Italia, dar tu fii gata să-i adaugi propria ta legendă, la gustului care nu se uită niciodată.
Poate când a inventat a sa „insulă cu elice” Jules Verne s-a inspirat din desertul copilăriei oricărui francez: „Iles Flottantes”… insule de albuș bătut în zahăr și fier în lapte aromat, plutind pe rafinata rafinata cremă de ou
Dacă nu ar fi o regină a dulciurilor, am așeza-o pe tronul poeziei… Moelleux au chocolat e mai mult decât o prăjitură. Este o metaforă a omului: îmbrăcat în crusta întâmplărilor zilnice, dar cu o inimă pasională, fierbine, intens parfumată. Lichidă…
Povestea continuă. De 50 de ani, supercremă piemonteză Nutella, în care dănțuiesc zahăr, ulei de palmier, alune de pădure, cacao și lapte, se bucură de cel mai strălucitor succes pe piața ingredientelor de patiserie. În clătite, Nutella aduce acel accent exotic de care ai nevoie pentru a porni într-un lung voiaj al simtârilor gustative. Și nu numai. Camarazi de drum pot fi, negreșit, ciocolata caldă și frișca proaspătă, ca un frison pe cărările junglei.
Clătitele acestea au personalitate, pentru că în codul lor culinar umplutura este cea care face diferența. E rețeta noastră secretă, într-o combinație îndelung studiată și testată pe milioane de papile gustative care au spus: Da!
- BRUNCH
-
OUA BENEDICT CU SOMON
Englezii, mari amatori de sandwichuri, și francezii, mari consumatori de ouă, vor fi în extaz comandând acest „all in one” care lungește plăcut așteptarea, până la proxima masă principală a zilei.
OUA BENEDICT CU PANCETTADe la banala felie de pâine prăjtă cu ou a bendectinilor, la meniul dublu, în strat generos de pancetta și sos olandez, specfic workerilor de pe coasta de Est, drumul invențiilor culinare nu pare prea lung. Savurează combinația perfectă de pâine-carne-ou!
OMLETA CU LEGUMELegumele capătă, în componența pufoasă a omletei, un gust desăvârșit; pentru aceasta, nu e nevoie de 145.000 de ouă, ca-n omleta de Guiness Book, ci doar de clasica, dogmatica pereche de ouă și… de tigaia cu coadă lungă a maestrului bucătar.
OMLETA CU PANCETTA SI BRANZA FONTINADacă felia subțire de piept de porc tăiată cu „bistruriul” cât să i se vadă filigranul a fost trecută prin foc pentru a-și câștiga locul în compoziție, fontina stă natural pe covorul pufos. Pare că și muzica ar coborî din Alpi!
OMLETA CU CIUPERCI DE PADURE SI TRUFERegina omletelor stă la masă cu tine. Bijuteriile coroanei sale sunt ciupercile de pădure și trufe. Este una dintre cele mai misterioase compoziții gustative din întreaga gastronomie.
IAURT, GRANOLA, FRUCTE PROASPETEIată micul-dejun care deschide o zi tumultuoasă! Iaurt fin și gras selecționat dintre cele mai reușite produse de fermă, fructe proaspete de sezon culese cu dragoste și grijă din livezile din țară sau de oriunde din lumea largă. Apoi, musli! Din belșug… (fibre sănătoase pentru o digestie ușoară!).
- ANTIPASTI
-
INVOLTINI DE VINETE CU BRANZA FETA SI ROSII
Dezinvolt preparat! Simplu si proaspat, ca ziua de vara sub cerurile sudice. Subtiri, feliile de melanzana infasoara deliciosul mix de branza si smantana, lasandu-se apoi imbratisate de sosul rosu si parfumat. Savuros inceput de calatorie culinara!
SALATĂ DE CARACATIȚĂ CU MORCOVI ȘI APIODacă n-ați prins niciodată o caracatiță în undiță, răzbunați-vă și permiteți-vă una gata făcută salată. Carnea fragedă, bine fiartă cu mirodenii, se va tolăni prin morcovii proaspeti si apio, amintindu-vă cele mai frumoase veri la țărmul Mediteranei.
BRUSCHETTE CU PORCINI, TRUFE, VALERIANA, PARMEZAN SI NUCIVarianta premium a bruschetei italiene pare a fi o simfonie pe pâine a celor mai neașteptate arome care în final vor primi apaluzele tale. Vai, trufe! E atât de subtilă combinația lor cu celelalte ingrediente încât doar un maestru putea să le potrivească!
BRUSCHETTE CU ROSII CHERRY, USTUROI SI BUSUIOCAici, lucrurile sunt clare: aluatul cel mai bun, pâinea cea mai bună, respectul pentru tradiție e desăvârșit. Preocuparea pentru calitatea ingredientelor care sunt așezate deasupra: roșii cherry, usturoi, busuioc… De nerefuzat!
MIDII IN SOS DE ROSII SAU VIN ALBCel mai simplu fel de a mânca midiile este de a le fierbe. Puse în apă clocotită, ele își deschid cochilia, lăsând liber fructul cărnos, spre deliciul pofticioșilor. Scăldate în sos roșu, pe potriva dorințelor gurmande, sunt alegerea perfectă!
TARTAR DE SOMON CU MAIONEZA DE AVOCADO SI RAGU DE CAPSUNISomon tartar, ridicat în cilindru pe un pat de avocado – arhitectură culinară care îmbină armonios gust și culoare. Un guacamole „reinterpretat” în maioneză dă echilibru și rafinament regelui-somon, cu „coroană” de căpșuni aromate. Inedit!
CARPACCIO DE TON CU SALATA SICILIANACarpaccio este un triumf al cărnii de ton, crudă ca în tonarele insulei Favignana. Reîntoarcere la primele deprinderi culinare, mâncarea celebrează sublima întâlnire dintre Mediterana și Sicilia. Suntem invitați la spectacol!
TARTAR DE TON CU AVOCADO SI ARDEIUn tartar reușit e o simfonie de ingrediente mărunte și meșteșugit melanjate în așa fel încât, la final, să primească aplauze. Avocado și ardeiul vor sublinia, în acest caz, nota subtilă a operei ce-ți stă, cu noblețe, în farfurie.
BURRATA, ROSII CHERRY, RUCOLA SI BRUSCHETEAceastă brânză italiană e asa de cremoasă încât i s-a spus “burrata” (untuoasa). Bucura-te de acompaniamentul delicat: cherry și rucola.
RULADA DE TON CU AVOCADODupă ce vei ridica în vârful furculiței prima bucată din acest preparat, oprește-te o clipă ca să admiri asocierea perfectă de ingrediente. Apoi… savurează! Ton proaspăt, mousse de avocado, ulei de măsline, zeamă de lămâie și germeni ușor picanți! Mmmm!
PLATOU DE BRANZETURIFrancezii l-ar alege la desert. Italienii ti-ar sugera sa-l ceri inainte de felul principal. Noi te incurajam sa te bucuri oricand vrei tu de aceasta sarbatoare gurmanda din farfurie si nu doar toamna, cand in Alpi este “la semaine de gout”!
- INSALATE
-
SALATA DE NAUT, BROCCOLI SI AVOCADO
Salată cu cremă de năut, broccoli fiert, avocado, boabe de năut, ruccola, muguri de pin, ulei de măsline, suc de lamâie.
SALATA CU SOMONDa, în această salată se întâlnesc peștele roz din mările Nordului, delicat afumat, cu ouăle de prepeliță și ciupercilede pădure. O rețetă inspirată, care mai aduce la rampă crutoanele și avocado și sosul suav de smântână și lămâie.
SALATA GRECEASCAGrecii îi spun horiatiki. Și numai ei știu s-o facă într-un fel greu de imitat. De fapt, ce conține? Ingrediente simple: multelegume, brânză feta și măsline kalamata, din sudul Peloponezului – a făcut istorie încă din timpul lui Homer!
SALATA VEGANA (POST)Ai în față o salată complexă. Cu ingrediente neașteptate. Cu final neașteptat. Bucură-te de frunzele multe, Simte gustul acrisor al rodiei și pune-ți o dorință după ce ai mâncat felul acesta foarte sănătos. De exemplu… să trăiești 100 de ani!
SALATA DE CURCAN, VALERIANA, ROSII USCATE, RACLETTE, SOS DE MUSTARInspirată din meniurile din nordul Italiei, la frontiera cu Elveția, salata aceasta are un ingredient care dă tonul. E brânza raclette, inconfundabilă, căreia îi stă bine lângă carnea de curcan de care o leagă sosul de muștar , roșiile uscate, valeriana.
SALATA DE CREVETI, RUCOLA, NUCI, PORUMB, ROSII CHERRY, ARDEI SI SOS COCKTAILO combinație irezistibilă! Melanj strălucit între creveți, nuci și porumb! Alchimia gusturilor îți oferă revelații culinare rarissime. Aroma inconfundabilă a coniacului din sosul cocktail scoate mai mult în evidență parfumul marin al crustaceului.
- PRIMI-PIATTI
-
TAGLIATELLE CU PORCINI ȘI TRUFE
Inventate în zona Emilia Romagna, tagliatelele sunt paste care fericesc mâna bucătarului și ochiul clientului. Ușor de preparat în casă, te-atrag într-un “danț” al savorilor, datorită combinației ideale de trufe, porcini, parmezan și smântână.
RISOTTO TORINO-MILANO, CU PARMEZAN ȘI ȘOFRANÎn nordul Italiei, risotto este mâncarea de succes a restaurantelor piemonteze. Cere și tu o porție de orez pe care l-am gătit cu unt, verdețuri și parmezan, dar mai ales cu deliciosul sos de carne. Galbenul crud de șofran îți va reda pofta de viață!
PACCHERI ALLA CARBONARA CU PANCETTA (GUANCIALE)Aceste paste plac atât de mult amatorilor de bucătărie italiană, incât, în Europa și dincolo de ea, paccheri alla carbonara se cer chiar mai mult decât în țara lor mamă. Noi le gătim după rețeta clasică – cu gălbenuș de ou bătut cu parmezan.
LINGUINI CU FRUCTE DE MAREAceste paste sunt preferatele marinarilor genovezi; întorși din larg, ei pun în padella două mâini de fructe de mare și linguini al dente, pentru o masă hrănitoare. Creveți, calamari, scoici, vongole, sos de roșii DOC și busuioc DOC, ai farfuria perfectă!
PACCHERI AMATRICIANA CU PANCETTA (GUANCIALE), SOS DE ROȘII ȘI PECORINOPe vremea când Prusia a interzis importul de usturoi din Italia, el se trafica în paccheri, acestea fiind supranumite și usturoi de contrabanda. Le gătim cu sos amatriciana, cu gușă de porc afumată, usturoi, sos de roșii, condimente și pocorino romano.
TAGLIATELLE BOLOGNESEInventate în nordul Italiei, unde și azi magicienii bucătăriei le gătesc în mod tradițional, se pare că s-au aflat pe masă, în 1487, la nunta Lucreției Borgia cu Ducele de Ferrara. Ragu-ul e gătit tradițional, din carne coaptă, aromatizatâ, tocată manual.
TAGLIOLINI CU CREVEȚI ȘI DOVLECEIÎn combinație cu creveții și cu feliile de dovlecel, mustind de diferite arome, tagliolini sunt o mică operă de artă culinară. Mizăm pe un preparat surf&turf – mare și pământ – , un preparat light, cu aromă discretă de busuioc!
TAGLIOLINI CU ROSII PROASPETE SI BUSUIOCNimic mai simplu de preparat, dar și de consumat! Pasta tagliolini făcută în casă, roșiile bine coapte revărsate într-o pastă generoasă deasupra, busuiocul parfumând cu toate aromele câmpului de vară porția ta de mâncare…
GNOCCHI DE CARTOFI CU SOS QUATTRO FORMAGGI, NUCI ȘI SPANACUșor și delicat, fiecare gnocchi din farfurie e „răsfățat” în sosul generos și catifelat, din patru brânzeturi pregătit. Gustul e potențat aspru – de nuci, delicat – de spanacul verde, picant – de pulberea fină de piper. Buonissimo!
LASAGNA TRADITIONALAGatim lasagna in stilul celor care au inventat-o, cu secole in urma! Foile de paste verzi, cu spanac, si carnea de vita tocată la mana, in stilul clasic pentru un ragu bolognez, sunt suprapuse intr-un Babel coplesitor al gusturilor indefinibile. Satios si rafinat.
TAGLIOLINI CU PARMEZAN ȘI TRUFETagliolini cu parmezan și trufe este o mâncare născocită prin asocierea aromelor de ciuperci nobile de pământ cu parmezanul învechit 24 de luni și, mai ales, cu pastele subțiri și fragede ca firul de iarba abia incolțit. Parfum și gust din abundența. Să fie!
RISOTTO CU FRUCTE DE MAREUn regal simplu, parfumat cu aromele marii, simplu dar totodata sofisticat. Un deliciu clasic, irezistibil.
- SECONDI CARNE
-
MUSCHI DE VITA CU PORCINI SI TRUFE PROASPETE
Mai fibros decat muschiul de vitel, dar mai consistent, muschiul de vita are celebritatea sa. La masa aceasta, vei avea parte si de bureti porcini, cu al lor parfum de muschi de padure, si de trufe, de a caror aroma vei fi vrajit.
MUȘCHI DE VITĂ ROSSINIRețeta are multe în comun cu “turnedoul Rossini”, atribuit compozitorului italian, care i-ar fi cerut bucătarului să se dea la o parte din fața mașinii de gătit, sa se vadă cum gătește. Prezența piureului cu trufe schimbă însă accentele rețetei!
BURGER DE VITĂ CU FONTINA, CEAPĂ, SALATĂ, PANCETTA, ROȘII, CARTOFI PRĂJIȚIPreparat tipic american, regândit pentru ingredientele Alpilor! Ai zice că păstorii italieni au ales să se mute la New York doar ca să experimenteze această asociere între celebra lor fontina de vacă, pancetta clasică, legume și… cartofi prajiti.
ȘNIȚEL CROCANT DE CURCANE foarte bună carnea de pui, dar cea de curcan nu are egal în gastronomie! Așadar, reinterpretăm pentru tine o clasică rețetă cu origini austriece, ca să-l mulțumim și pe gurmandul din tine și pe acela interesat de o dietă sănătoasă.
COCOȘ DE MUNTE LA CUPTOR CU SPUMA DE USTUROICarnea de cocoș de munte e o delicatesă atunci când e preparată așa. Fezandată, unsă cu ulei de măsline, ținută atât cît trebuie la cuptor și udată cu sosul în care, pe lângă unt, usturoi, lămâie și miere, simți intens rozmarinul.
ANTRICOT ANGUS SUA LA GRĂTARO friptură suculentă de antricot de Angus este, pentru mulți, răsfățul suprem! E ceva în rețeta asta care… stimulează centrii nervoși, provocând plăceri gustative unice. N-ai nevoie de multe adaosuri. Doar mix de salate și un prieten vechi: sosul tartar.
CHATEAUBRIANDUn preparat foarte simplu dar celebru. Numele său vine de la cel al scriitorului și diplomatului francez Francois de Chateaubriand. Bucătarul său obișnuia să taie fileuri de vită, pe care le gătea și le servea la masă cu un sos bearnez. Delectează-te!
FICAT DE GÂSCĂ CU MERE ȘI PRUNE CARAMELIZATEAsocierea între ficatul onctuos de gâscă și prunele caramelizate e deja un clasic al unei culturi gurmand de unde ne place să ne revendicăm meniul rafinat. Preparatul cunoaște zeci de variații. Dar oare unde vei trăi tu primul fior?
- SECONDI PESCE
-
SOMON CU PORTOCALE, CONIAC, PIURE DE BROCCOLI ȘI ROZMARIN
Aromele marine se lasă pătrunse de zeama dulce-acrișoară peste care o undă vibrantă de coniac vine să împace contrariile gustative într-o piruetă a simșurlor… Un piure de broccoli și rozmarin temperează această erezie gurmetă.
PLATOU DE FRUCTE DE MARE PE GRĂTAR (CARACATIȚĂ, BABY CALAMARI ȘI CREVEȚI)Bucură-te pe îndelete de această regină a meselor cu fructe de mare! De gustul inconfundabil al tentaculelor cărnoase de caracatiță stropite cu ulei de ăsline, de rafinamentul calamarului si de frăgezimea creveților stropiți cu lămâie. E fiesta!
FILE DE LUP DE MARE CU SOS DE LIME PE PAT DE RISOTTO PRIMAVERAȚi-ai dorit să ai în farfurie un lup de mare și acum iată-ți dorința împlinită! Fileul stă bine pe un pat de risotto primavera, fiert în supă de legume proaspete și ulei de măsline. Sosul de lime este acordul final pentru o masă de excepție!
CREVETI PICANTI CU MASLINE,ROSII SI USTUROIParca intreaga masa devine mai eleganta iar clipele frumoase se inmultesc in viata ta, atunci cand ai dinainte un preparat provocator. Provocator si picant, dar nu atat de fierbinte incat papilele gustative sa nu simta rafinata asociere de gusturi.
CARACATIȚĂ LA GRĂTAR CU SOS DE CARTOFI ȘI SPARANGHELNeobișnuită asociere de gusturi, preparatul se înscrie în categoria surf & turf. Ce poate fi mai „marin” decât octopusul cu tentacule savuroase și ce poate exprima mai bine teluricul dacă nu cartoful (aici, prezentat ca sos)!? Sparanghelul – al treilea element – dă echilbru întregii compoziții culinare.
- CONTORNI
-
SPANAC LA TIGAIE CU UNT ȘI PARMEZAN
Fiert natur sau tras la tigaie, spanacul e leguma care se potrivește cu mult mai multe feluri de bază decât ne-am închipui. Iată-l în această asociere savuroasă, cu un și parmezan, căpătând noi consistențe cremoase și gustul desăvârșirii!
PIURE CU TRUFENimic nu se compară cu un mușchi de vită alături de piure de cartofi și trufe. Cred că rețeta asta ar mulțumi și un împărat. Fii și tu împărat, la masa la care poți cere rafinamentul absolut într-un… contorni pe gustul tău.
PIURECartofi de cea mai bună calitate fierți, scurși și frământați cu lapte cald, sare, unt și nucșoară. Aceasta e rețeta de bază, populară, a piureului. După gust, poți cere și alt ingredient pe care să-l adaugi în acest melanj ce amintește de copilărie.
CARTOFI PRAJITICu o istorie disputată de francezi și belgieni, cartofii prăjiți se bucură, azi, de un succes extraordinar. Într-un restaurant de clasă, rețeta lor te surprinde plăcut și-ți dă de înțeles că timpul descoperirilor nu s-a sfârșit.
CARTOFI CU ROZMARINFierți și binecuvântați cu o fărâmă de unt, cartofii n-ar sta cu la fel de multă eleganță și vino-ncoace lângă pește sau carne dacă deasupră-le n-ar ninge cu ace de rozmarin parfumat și promițător, ca o creangă din bradul de Crăciun…
PORCINICarnea lor este albă, tare, cu gust ușor de alune și carne, cu miros plăcut și textură fină și cremoasă. Se consumă proaspeți, ușor prăjiți în unt, cu paste, în rizoto, în supe și în multe alte feluri de mâncare. În orice asociere, înnobilează!
BROCCOLIUna dintre legumele de bază ale gastronomiei medievale, broccoli a devenit între timp un ingredient carismatic. Lângă creveții roșii de Sicilia ori alături de un file de somon, inflorescența verde îți dă senzația de perfecțiune.
LEGUME LA GRATARLegumeșe la grătar își păstrează aroma de bază înfășurată în nebănuite nuanțe gustative fumurii. Sunt acompaniamentul perfect la o masă cu carne. Sau le puteți mânca simplu, înfipte într-o țepușă și picurate cu unt.
SPARANGHELLui Ludovic al XIV-lea i-a plăcut atât de mult sparanghelul, încât a cerut să fie făcute sere care să-i asigure sparanghel tot timpul anului. În restaurant, el acompaniază fericit un fel de mâncare cu carne sau cu pește.
CHIPSURI DE CARTOFI CU ROSII CHERRYMulti cred ca aceste chipsuri de cartofi sunt o inventie a epocii industriale si ca nu le poti gati acasa sau in bucataria din restaurant. E gresit! Si ca sa iti dovedim cat de savuroase sunt chipsurile “hand-made”, iti sugeram sa le comanzi. Acum!
COS CU PAINETartinabila, crocanta, prajita sau pufoasa, o regasesti, asa cum iti place, in cosuletul care promite savori ce dau o lunga dependenta.
SALATA MIXTAPoti incepe masa cu o salata mai consistenta, prezentata in sectiunea “Insalate”, dar, daca ai in fata un fel de mancare principal, asociaza-l cu o salata mixta, usoara – un adevarat “contorni di verdure” in stil italian.
- CREME - ZUPPE
-
CREMA DE ROSII CU BUSUIOC
Multă lume consideră că supa-cremă de roșii e cea mai bună dinre toate. La succesul ei contribuie roșiile proaspete, smântâna, untul, sarea, piperul… și busuiocul, care te va face să te gândești serios că meriți să comanzi o nouă porție…
ZUPPA DI PESCE – TON, SOMON, MIDII, CREVETIȘtim, împreună, că există zeci de feluri de a face o supă de pește. Dar, dacă îți propui să mănânci o ZUPPA, alege una supremă. Combină, într-o fantezie pe care nobilii italieni o încercau, și ei, cândva, peștele de Mediterana cu fructele de mare.
- CAFFE
- CAFFETERIA
-
CIOCOLATĂ CU LAPTE
18 LEI
ESPRESSO14 LEI
ESPRESSO DUBLU22 LEI
ESPRESSO FĂRĂ COFEINĂ14 LEI
CAFFE FRAPPE24 LEI
AFFOGATO AL CAFFE24 LEI
CAFFE LATTE ȘI CARAMEL18 LEI
CAFFE LATTE18 LEI
CAPPUCCIONO FĂRĂ COFEINĂ18 LEI
CAPPUCCINO18 LEI
ESPRESSO CU FRIȘCĂ16 LEI
ESPRESSO MACCHIATO16 LEI
ESPRESSO DUBLU, FĂRĂ COFEINĂ22 LEI
MATCHA LATTE18 LEI
- GELATO
-
DIFERITE AROME, LA ALEGERE. O CUPA
O lungă listă de aşteptare ţi se propune atunci când pofta de îngheţată pare nehotărâtă să spună „da, pe aceasta o aleg!”. Unele arome îţi sunt cunoscute, altele vor să le cunoşti. Întâlnirea cu ele este, însă, la fel de emoţionanta ca primul sărut.
9 LEI
MERINGA E GELATOO bezea mângâiată de aroma răcoritoare a îngheţatei de fructe şi acoperită cu frişcă. Iată o invenţie nevinovată de gelaterie care depăşeste simpla alăturare a ingredientelor de bază, sugerând o chimie a gusturilor mult mai subtilă.
30 LEI
PROFITEROLItalianul Popelini introduce profiterolul umplut cu jeleu de fructe în meniul Mariei de Medicis. Francezul Carême îi adaugă ciocolata caldă, iar Robert, „bucătarul regilor Franției”, înlocuiește jeleul cu înghețată. Așa se scrie istoria gustului perfect!
32 LEI
CAPPUCINOSublimare a inspirației călugărilor capucini, dulcele acesta îți aduce în cupă gust de înghețată și de cafea, laolaltă. Ambele sunt solide și reci, exact ce căutai, de fapt, ca să te simți revigorat, gata pentru un nou episod al zilei.
30 LEI
FRUTTA E CIOCCOLATOSoft și răcoritor, un sorbeto de zmeură provoacă mereu dulci reverii. Adaugă-i mango și ciocolată și vei avea rețeta fericirii. Papilele gustative transmit senzația creierului, iar creierul… acceptă această formulă simplă. Tu… bucură-te din plin!
30 LEI
NOCCIOLARețetă clasică italiană, pleacă de la o înghețată de vanilie în care găsim alune de pădure sfărâmate. Compoziția e savuroasă, iar succesul e garantat. Pentru a exacerba gustul divin, s-a adaugat catifelata ciocolată cu lapte.
30 LEI
CIOCCOLATOÎnghețata de ciocolată italană pe care o vei servi are în compziție bacio – ciocolată din Perugia cu alune de pădure – și sorbet de ciocolată neagră. Deosebit de rafinată! Pădure, umbră, răcoare… Te simți, deja, mai bine, nu?
30 LEI
FIOR DI LATTEE răcoarea de care ai nevoie într-o zi fierbinte; e adăpostul efemer în care te refugiezi pentru o nouă doză de energie. Alătură, în cupele sale evanescente, nuga italiană (torrone) din miere, alune și fistic, ca în Cremona, și ciocolata clasică cu lapte.
30 LEI
- DOLCI
-
TIRAMISU
Consistent și cremos, însiropat cu cafea și pudrat cu cacao, e… sublim! Legendele preparării pentru prima dată a acestui desert sunt numeroase, în Italia, dar tu fii gata să-i adaugi propria ta legendă, la gustului care nu se uită niciodată.
ILES FLOTTANTES (LAPTE DE PASĂRE)Poate când a inventat a sa „insulă cu elice” Jules Verne s-a inspirat din desertul copilăriei oricărui francez: „Iles Flottantes”… insule de albuș bătut în zahăr și fier în lapte aromat, plutind pe rafinata rafinata cremă de ou
MOELLEUX AU CHOCOLATDacă nu ar fi o regină a dulciurilor, am așeza-o pe tronul poeziei… Moelleux au chocolat e mai mult decât o prăjitură. Este o metaforă a omului: îmbrăcat în crusta întâmplărilor zilnice, dar cu o inimă pasională, fierbine, intens parfumată. Lichidă…
CLATITE CU NUTELLA, CIOCOLATA CALDA SI FRISCAPovestea continuă. De 50 de ani, supercremă piemonteză Nutella, în care dănțuiesc zahăr, ulei de palmier, alune de pădure, cacao și lapte, se bucură de cel mai strălucitor succes pe piața ingredientelor de patiserie. În clătite, Nutella aduce acel accent exotic de care ai nevoie pentru a porni într-un lung voiaj al simtârilor gustative. Și nu numai. Camarazi de drum pot fi, negreșit, ciocolata caldă și frișca proaspătă, ca un frison pe cărările junglei.
CLATITE FIOR DI LATTEClătitele acestea au personalitate, pentru că în codul lor culinar umplutura este cea care face diferența. E rețeta noastră secretă, într-o combinație îndelung studiată și testată pe milioane de papile gustative care au spus: Da!